Om ACG Nyström AB

ACG Nyström AB är idag ett internationellt företag som marknadsför avancerad utrustning, system och kunskap till den tillverkande industrin som förädlar traditionell textil, teknisk textil och andra liknande materialtyper. Vår kunskap om produktionstekniska system och processer är uppbyggd under mer än 90 års nära samarbete med våra kunder. ”Ett totalt engagemang tills allt fungerar” har givit oss en unik roll som länken mellan världens ledande maskintillverkare och våra kunder i den viktiga utvecklingsprocessen. Man kan också säga att vi under långa perioder ”lever” med vår kund.

Förutom i den traditionella textil- och konfektionsindustrin, finns våra kunder idag inom möbelindustrin, bilindustrin, tillverkare av kapell, tält, segel, båtkapell, markiser, reklamindustrin samt tillverkare som arbetar med förädling av liknande materialtyper.

I en allt hårdare konkurrens, med optimerade tillverkningsprocesser och ett tufft affärsklimat, är vi en pålitlig partner som kan bidra med högkvalitativa maskiner, kunskap om processerna och ett stort engagemang.

acg2År 1921, den 17 augusti, såg AB A.C.Gustafson dagens ljus. Det var svenskamerikanen Carl Axel Gustafsson som vände åter till Sverige med en agentur för Bostonföretaget Reece. Dessa var jämte Singer världens enda tillverkare av knapphålsmaskiner för kavajer, byxor och kappor. Man leasade ut sina maskiner och betalade per sytt knapphål. Vi blev Sveriges första leasingföretag. Som mest hade vi 634 kontrakt. Vi blev Nordenagent för Reece. Avtalet bestod av en A4-sida med 6 rader text plus rubrik och underskrift. Då gällde ett handslag mer än ett papper. Vi var agent för Reece tills det gick i graven år 2003. Asiaterna blev för starka och knäckte dem.

Det har varit upp- och nedgångar i vårt företags historia. 1970 köpte vi upp vår störste konkurrent AB Rud. Nyström & Co och det nya namnet blev ACG Nyström AB. Det har blivit ytterligare uppköp av konkurrenter när tiderna blev svåra och 1981 var det moget att söka sig utanför Sverige. Forna Sovjetunionen och Moskva blev nästa stora utmaning och ett år presterade vårt företag 3 av den totala svenska exporten till Sovjet. Det gav eko högt upp i den svenska hierarkin. Vi har haft tillväxt på hjärnan och har kämpat hårt med utveckling samtidigt som vår bransch har kollapsat. Det blev en kapplöpning. Vi vann den. Vi lyckades bygga upp en ny grupp av företag med det gamla ACG Nyström som motor i gruppen innan vår moderbransch försvann helt.

Nu står vi inför nya utmaningar med nya kunder, nya idéer, som allt är byggt på vår mer än 90-åriga erfarenhet av affärer, teknik, service och kundförståelse. För mig som aktiv ledare sedan 1961, då företaget blev vår familjs, har det varit och är en spännande och omtumlande resa i svenskt och internationellt näringsliv.

Reimar Westerlind

År 1995 bildade ACG Nyström AB sitt första bolag i Estland, ACG Nyström Eesti OÜ. Därefter bildades bolaget UAB ACG Nyström Litauen 1996 och SIA ACG Nyström Ltd., Lettland 1997. Det finländska bolaget ACG Nyström Oy startades år 2000, ACG Nyström Ukraine i Ukraina år 2005 och det senaste tillskottet ACG Nyström Aps i Danmark tillkom 2014.

Finland

ACG Nyström Oy tillhandahåller maskiner och kompletta lösningar för sömnads- och stickindustrin, brodyr och för tillverkare av teknisk textil, kompositer och filter. ACG Nyström Oy representerar Gerber Technology, Gerber Scientific Products, CADCAM Technology, OMAX, Juki, Pfaff, Typical, Pegasus, Strobel, Stoll,  Tajima, Pulse och Primula. ACG Nyström Oy distribuerar också material för sko- och möbelindustrin och representerar Rhenoflex, Stilla, Matsa, Astor, Brero och Mark.

ACG Nyström Oy erbjuder: – Design av arbetsstationer – Skrivare och plottrar – CadCam program – Skärsystem: kniv, vattenjet och laser – Läggmaskiner – Industrisymaskiner och automater – Ultraljuds-, varmlufts- och värmekilsmaskiner – Stickmaskiner – Utrustning för efterbehandling – Brodyrmaskiner och programvaror – Material och tråd

ACG Nyström Oy
Hankasuontie 9
FI-00390 HELSINKI
Tel: +358 50 4777 008
info@acgnystrom.fi
www.acgnystrom.fi

Danmark

ACG Nyström Aps representerar Gerber Technology och Gerber Scientific Products.

ACG Nyström Aps erbjuder: – CadCam program – Skärsystem: kniv – Läggmaskiner – Service och teknisk support – Utbildning – PLM system

ACG Nyström Aps
Jupitervej 4C
DK-7430 IKAST
Tel: +45 966 136 36
www.acgnystrom.dk

ACG Baltikum
Leverantörer till teko/textilindustrin i Estland, Lettland och Litauen

ACG Baltikum erbjuder: – Maskiner och reservdelar – Know-how – Service – Teknisk service

Estland

ACG Nyström Eesti OÜ, Tallinn, Estland
Estland var det första företag vi startade i Baltikum efter balternas frigörelse. Det blev ett banbrytande företag för konfektionärer, stickare och skofabrikanter. Vi sålde vilt, med långa amorteringstider, och allt byggde på förtroende. Idag är ACG Nyström i Tallinn en fulleverantör från design till etikett, med ett gott och gediget rykte i Estland.

ACG Nyström Eesti OÜ
Järveotsa tee 50 B
EE-13520 TALLINN
Tel: +372 656 3597
acgn@acgn.ee
www.acgn.ee

Lettland

SIA ACG Nyström Ltd, Riga, Lettland
Företaget i Lettland startades 1997 och har haft en mycket fin utveckling. Det har ett fullsortimentprogram för konfektions- och trikåindustrin, från digital skärutrustning till digitalstyrda brodyrmaskiner. Maskinverksamheten är kompletterad med full reservdels- och teknisk service. CAD-utbildningen är också framgångsrik.

SIA ACG Nyström Ltd
Festivala 8
LV-1057 RIGA
Tel: +371 67 251 433
Fax: +371 67 251 421
acg@acg.lv
www.acg.lv

Litauen

UAB ACG Nyström, Kaunas, Litauen Företaget i Litauen har vuxit upp till Litauens största kompletta leverantör av utrustning till konfektions- och trikå-industrin och som dessutom arbetar med väverier och färgerier. I vår fina fastighet i Kaunas har vi en komplett utrustad stab med sälj- och servicepersonal, som tar hand om allt från designen av ett plagg till etiketteringen.

UAB ACG Nyström
Taikos pr. 135 A
LT-51129 KAUNAS
Tel: +370 37 452 068
Fax: +370 37 452 069
acg-nystrom@acg.lt
www.acgnystrom.lt

Ukraina

ACG Nyström Ukraine, Lviv, Ukraina
ACG Nyström Ukraine tillkom år 2005.

ACG Nyström Ukraine erbjuder: – Maskiner och reservdelar – Know-how – Service – Teknisk service

ACG Nyström Ukraine
Promyslova street 45
UA-79024 LVIV
Tel: +380 3 224 220 40
office@acg.net.ua
www.acg.net.ua

acg-gruppenACG Gruppen AB består idag av ledande eller unika företag inom olika affärsområden, inte bara inom den traditionella textilmaskinsektorn, utan inom så vitt skilda branscher som tryckeri, materialhantering och märkning.
www.acg.se

Acg accent AB marknadsför helhetslösningar av etikettering och transfermärkning inom efter- och konfektionsmarknaden, med fokus på förädling av varumärken.
www.acgaccent.se

ACG Fyrtal AB har under flera år hjälpt företag med märkning och identifieringslösningar för industrin. Systemet används i Europa inom områden såsom industri, elektronik, process & kemi, logistik, sjukvård, försvar och inom många många fler områden.
www.acgfyrtal.se

ACG Nyström AB är idag ett internationellt företag som marknadsför avancerad utrustning, system och kunskap till den tillverkande industrin som förädlar traditionell textil, teknisk textil och andra liknande materialtyper. Vi finns idag representerade förutom i Sverige, även i Finland, Estland, Lettland, Litauen och Ukraina.

ACG Pulse AB utvecklar, säljer, producerar och installerar automatiserade hanteringssystem med tillhörande RFID utrustning, mjukvara, tjänster och support till kunder inom tvätteri, vårdsektorn och industrin.
www.acgpulse.se
www.conique.se

ACG Kinna Automatic AB är det senaste tillskottet i koncernen. ACG Kinna Automatic AB är en ledande tillverkare av maskiner för helautomatiska produktionslinjer för textilindustrin i hela världen. Genom sina kundanpassade maskiner och mångåriga erfarenhet är ACG Kinna Automatic AB en värdefull tillgång för kunden.
www.kinnaautomatic.com

Eskils Tryckeri AB är ett av Västsveriges största och modernaste arkoffsettryckerier. Vi trycker allt från broschyrer och affischer till etiketter och kontorstryck.
www.eskils.se