Om_oss_banner
ACG Nyström AB är en komplett leverantör av maskiner, mjukvaror och tjänster som effektiviserar och kvalitetssäkrar produktion och utvecklingsprocessen av textila produkter. Vi är idag marknadsledande i de nischade branscher vi agerar i och med över 95 år i branschen så vågar vi säga att vi vet vad vi gör och vart vi är på väg. Vi ingår i den familjeägda koncernen ACG Gruppen med bolag i Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Ukraina samt Kina som tillsammans omsätter ca 380 MSEK.

ACG Nyström söker nu en systemutvecklare till vår mjukvaruavdelning (PLM, CAD och 3D)

Arbetsbeskrivning
I ovanstående roll arbetar du med hela vårt erbjudande i form av tjänster till våra PLM-kunder. Du arbetar aktivt med våra kunder som i huvudsak finns i Sverige, men också i Danmark, Finland och Baltikum. Huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:

 • Teknisk- samt användarsupport av YuniquePLM
 • Utbildning av YuniquePLM
 • Utveckling, du hjälper till med att analysera kundens processer och hitta lösningar som matchar kundens behov med hjälp av befintliga eller egenutvecklade verktyg
 • Du stöttar aktivt affärsområdeschef med din tekniska kompetens under införsäljning av våra mjukvarulösningar och då framförallt YuniquePLM. Exempel på arbetsområden:
  – Produktdemonstration i samråd med affärsområdeschef
  – Analys av våra kunders textila produktutvecklingsprocess
  – Konceptualisering av teknisk lösning
 • Planerar och genomför kundevent relaterade till affärsområdet tillsammans med affärsområdeschef

Kvalifikationer och egenskaper
Avdelningen är i en tillväxtfas och ett teknikskifte med nya tekniska lösningar för produktutvecklande bolag inom textilindustrin. Vi söker dig som har en högskoleutbildning med IT-bakgrund samt har erfarenhet av att jobba med IT-projekt.

Dina tekniska förkunskaper innefattar bland annat:

 • SQL
 • .NET
 • HTML
 • Rest API

Det är extra meriterande om du även har:

 • Erfarenhet från textilindustrin
 • Erfarenhet av någon typ av PDM/PLM lösning
 • Teknisk kompetens beträffande mobila applikationer

Vi tror stenhårt på att jobba i team där alla drar sitt strå till stacken med ett stort individuellt ansvar. Du är noggrann, positiv, initiativtagande, socialt kompetent och motiveras av att lösa våra kunders utmaningar.

Du behärskar självklart både svenska och engelska i tal och skrift då dessa är våra två koncernspråk. Att du har B-körkort är en självklarhet och vi ser gärna att du har tillgång till egen bil.

Om oss
Vi kan erbjuda dig ett utvecklande arbete med stort eget ansvar i en internationell koncern med högt i tak och korta beslutsvägar där du får stora möjligheter att vara med att påverka.Vi lever i en föränderlig värld och vi tror därför på ständig utveckling både för företaget och våra anställda.

Tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Du utgår från vårt kontor i Borås och resor i tjänsten förekommer.

Låter detta intressant? Sök då tjänsten redan idag då vi arbetar med löpande urval.

Ansökan och eventuella frågor skickas till per-martin.dahlqvist@acgnystrom.se

Välkommen med din ansökan.

Per-Martin Dahlqvist,
Business Area Manager Software Solutions.
ACG Nyström AB